Vloeren Egaliseren: Voor de Perfecte Afwerking

Egalisatie van een dekvloer is een veelvoorkomende behoefte, en om goede redenen. Het komt vaak voor bij renovatieprojecten, zoals wanneer een tegelvloer wordt vervangen en de dekvloer beschadigd is (dit kan ook voorkomen bij het verwijderen van houten vloeren of tapijt). Maar ook in andere situaties kan vloeren egaliseren een slimme keuze zijn.

Waarom Vloeren Egaliseren?

  1. Herstel van Beschadigde Vloeren: Als de huidige dekvloer beschadigd is, is egaliseren vaak de eerste stap om een solide basis te creëren voor verdere vloerafwerking.
  2. Nivelleren van Schuine Vloeren: Soms lopen dekvloeren schuin af door ouderdom of ondeugdelijke installatie. Egalisatie is de oplossing om je vloer weer perfect vlak te maken.
  3. Afwerken van Vloerverwarming: Als je vloerverwarming hebt laten installeren, is egaliseren essentieel om een gelijkmatige afwerking te garanderen en een naadloze uitstraling te creëren.

Bij AKSA Vloer begrijpen we dat een perfect geëgaliseerde vloer van essentieel belang is voor de algehele uitstraling en functionaliteit van je ruimte. Onze vakmensen hebben ruime ervaring in het egaliseren van dekvloeren, of ze nu beschadigd zijn, schuin aflopen of voorbereid moeten worden voor verdere afwerking.

Als je overweegt om je vloer te egaliseren, ben je bij AKSA Vloer aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze dienst of vraag een offerte aan om je project in beweging te zetten. We streven ernaar om je vloer perfect voor te bereiden op de afwerking die je in gedachten hebt.

Zandcement Voordelen en Nadelen

Voordelen van egaliseren van vloeren

  • Gladde en gelijkmatige basis
  • Verbergen van oneffenheden
  • Verbeterde duurzaamheid
  • Optimalisatie van isolatie en verwarming

Nadelen van egaliseren van vloeren

  • Tijdsintensief
  • Mogelijke onverwachte problemen
  • Beperkte dikte

Direct offerte aanvragen

Wilt u zo snel mogelijk een prijsopgave voor uw project. Vul dan ons handige offerteformulier in en dan komen wij zo snel mogelijk terug met een prijs!

Nu aanvragen

Veelgestelde vragen over anhydriet vloeren

In onderstaand overzicht vindt u aanvullende informatie over zandcement vloeren. 

Waarom is het egaliseren van een vloer belangrijk?

Het egaliseren van een vloer is belangrijk om een ​​glad, vlak oppervlak te creëren voordat er nieuwe vloerbedekking wordt geïnstalleerd. Oneffenheden in de vloer kunnen leiden tot problemen zoals loslatende vloerbedekking, ongelijkmatige slijtage en zelfs struikelgevaar. Door de vloer te egaliseren, wordt de ondergrond voorbereid en verbeterd, waardoor de duurzaamheid en esthetiek van de nieuwe vloer worden verbeterd.

Welke soorten vloeren kunnen worden geëgaliseerd?

Vrijwel alle soorten vloeren kunnen worden geëgaliseerd, waaronder beton, hout, tegels en zelfs bestaande vloerbedekkingen zoals vinyl of linoleum. Het egaliseren van de vloer is vooral belangrijk wanneer je van plan bent om nieuwe vloerbedekking te installeren, zoals tapijt, laminaat, tegels of parket, omdat een gladde ondergrond de basis vormt voor een succesvolle installatie en een langdurig resultaat.

Hoe wordt een vloer geëgaliseerd?

Het egaliseren van een vloer wordt meestal gedaan door een egalisatiemiddel aan te brengen op de bestaande vloer. Dit egalisatiemiddel wordt verdeeld over de vloer met behulp van een spaan of een speciale egalisatieschep, en vervolgens gladgestreken om een gelijkmatig oppervlak te creëren. Afhankelijk van het type egalisatiemiddel kan het drogen variëren, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen voor de beste resultaten. Na het drogen kan de vloer worden geschuurd of gepolijst indien nodig, voordat de nieuwe vloerbedekking wordt geïnstalleerd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dat contact op met ons 

Contact opnemen