Anhydriet Vloeren: Snel, Duurzaam en Arbeidsvriendelijk

Anhydriet vloeren: In de hedendaagse bouwwereld zijn anhydrietvloeren een onmisbaar element geworden. De snelheid van het storten van een gietvloer, ook bekend als een anhydrietvloer, en de arbeidsvriendelijke omstandigheden die het biedt, maken het tot een veelgevraagde keuze. Bij AKSA Vloer hebben we alle expertise in huis om je volledig te adviseren over deze innovatieve vloeroplossing.

Waarom Anhydriet Vloeren?

 1. Snelheid: Anhydrietvloeren kunnen snel worden gestort, wat de efficiëntie van het bouwproces verhoogt en projecten versnelt. Dit is vooral belangrijk bij strakke deadlines.
 2. Arbeidsvriendelijk: De arbeidsvriendelijke werkomstandigheden tijdens het plaatsen van anhydrietvloeren verminderen de fysieke belasting van de bouwvakkers. Dit resulteert in een prettigere en veiligere werkomgeving.
 3. Maatwerk: Onze experts kunnen je begeleiden bij het kiezen van de juiste dikte, isolatie, vloerverwarming en materiaalkeuze voor je anhydrietvloer, zodat deze perfect aansluit bij de behoeften van je project.

Bij AKSA Vloer begrijpen we de groeiende populariteit van anhydrietvloeren en hebben we de kennis en ervaring om je te helpen bij elke stap van het proces. We combineren snelheid met precisie en zorgen ervoor dat je anhydrietvloer voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid.

Als je op zoek bent naar een moderne en efficiënte vloeroplossing, dan is een anhydrietvloer wellicht precies wat je nodig hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan om jouw anhydrietvloerproject in beweging te zetten. Wij zijn er om je te begeleiden bij het creëren van een vloer die voldoet aan je verwachtingen en meer.

Zandcement Voordelen en Nadelen

Voordelen van Anhydriet Vloeren

 • Uitstekende warmtegeleiding
 • Snelle droogtijd
 • Zelfnivellerend
 • Lichter dan traditionele dekvloeren

Nadelen van Anhydriet Vloerent

 • Gevoeligheid voor vocht
 • Minder geschikt voor buitentoepassingen
 • Beperkte dikte
 • Minder geschikt voor zware belasting

Direct offerte aanvragen

Wilt u zo snel mogelijk een prijsopgave voor uw project. Vul dan ons handige offerteformulier in en dan komen wij zo snel mogelijk terug met een prijs!

Nu aanvragen

Veelgestelde vragen over anhydriet vloeren

In onderstaand overzicht vindt u aanvullende informatie over anhydriet vloeren. 

Hoelang moet een anhydriet vloer drogen?

De droogtijd van een anhydrietvloer kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de vloer, de luchtvochtigheid en de ventilatie in de ruimte. Over het algemeen kan worden verwacht dat een anhydrietvloer ongeveer één week nodig heeft om te drogen per centimeter dikte. Voor specifieke informatie over de droogtijd van anhydrietvloeren van AKSA Vloeren, raden we aan om contact op te nemen met ons team. We kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie en advies dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en projectvereisten.

Wat is beter anhydriet of zandcement?

Of anhydriet of zandcement beter is voor jouw vloer hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke toepassing, de vereisten van het project en je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Droogtijd: Anhydrietvloeren hebben over het algemeen een kortere droogtijd dan zandcementvloeren. Dit kan handig zijn als je snel toegang tot de vloer nodig hebt.

 2. Vloerverwarming: Anhydrietvloeren zijn over het algemeen geschikter voor vloerverwarmingssystemen vanwege hun goede warmtegeleidingseigenschappen.

 3. Niveau van vloer: Zandcementvloeren hebben over het algemeen een hogere druksterkte dan anhydrietvloeren, wat ze geschikter maakt voor zwaardere belastingen.

 4. Kosten: De kosten kunnen variëren tussen anhydriet- en zandcementvloeren, afhankelijk van factoren zoals materiaalprijzen en arbeidskosten.

 5. Installatiegemak: Anhydrietvloeren kunnen sneller en gemakkelijker worden geïnstalleerd dan zandcementvloeren vanwege de vloeibare aard van het materiaal, wat kan resulteren in lagere installatiekosten.

In het algemeen, als je een vloer met vloerverwarming nodig hebt en een snellere droogtijd belangrijk is, kan anhydriet een betere keuze zijn. Maar als je een vloer nodig hebt die bestand is tegen zwaardere belastingen, kan zandcement de voorkeur hebben. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een ervaren professional om de beste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Waarom kiezen voor een anhydrietvloer?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kunnen kiezen voor een anhydrietvloer:

 1. Snelle droogtijd: Anhydrietvloeren hebben over het algemeen een kortere droogtijd dan bijvoorbeeld zandcementvloeren. Dit betekent dat je sneller toegang hebt tot de vloer en verder kunt gaan met andere werkzaamheden of de afwerking van de ruimte.

 2. Geschikt voor vloerverwarming: Anhydriet heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor vloeren waarop vloerverwarmingssystemen worden geïnstalleerd. Het helpt om de warmte gelijkmatig door de vloer te verspreiden, wat resulteert in een efficiënte verwarming van de ruimte.

 3. Zelfnivellerend: Anhydriet is van nature zelfnivellerend, wat betekent dat het zich gemakkelijk verspreidt en een vlakke ondergrond vormt. Dit kan de installatie eenvoudiger maken en kan resulteren in een gladde, gelijkmatige vloer.

 4. Geschikt voor dunne lagen: Anhydriet kan in dunne lagen worden aangebracht, wat handig kan zijn als je een vloer met beperkte opbouwhoogte nodig hebt, bijvoorbeeld bij renovaties of in appartementen.

 5. Milieuvriendelijk: Anhydrietvloeren kunnen een milieuvriendelijke keuze zijn, omdat ze worden geproduceerd met gerecyclede materialen en minder CO2-uitstoot genereren in vergelijking met sommige andere vloermaterialen.

Het is echter altijd belangrijk om de specifieke behoeften van je project te overwegen en advies in te winnen bij een ervaren professional voordat je een definitieve beslissing neemt.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dat contact op met ons 

Contact opnemen